Spoedhulp

Spoed buiten openingstijden:

Luister het  antwoordapparaat altijd tot het einde af om de gegeven instructies op te volgen. Dit nummer, 020- 303 45 00 is alleen bedoeld voor noodsituaties met betrekking tot de beugel. Met andere woorden: situaties die niet kunnen wachten tot de praktijk weer geopend is. Het betreft dan voornamelijk ernstige pijnklachten. Het niet kunnen komen op een afspraak, verzetten van afspraken e.d. behoren hier nadrukkelijk niet toe! In uiterste spoed kun je ook even overleggen met je tandarts.

 

Is er iets aan de hand, maar is het geen spoed? Bekijk dan de tips hieronder!

Een metaaldraad van de losse beugel is kapot

Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.


De losse beugel drukt op het tandvlees

Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.


Er prikt een draad van de vaste beugel in de wang

Vaak is het mogelijk om met een nagelknippertje of iets dergelijks een stukje van de draad af te knippen. Lukt dit niet, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak. Als het weekend of vakantie is, kan de dienstdoende orthodontist je helpen. Het draadje moet worden afgeknipt.


Er is een bracket los

Als het niet erg stoort, kunt u het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel voor een nieuwe afspraak.

Helaas kunt u voor een losse bracket niet binnen lopen in het inloopspreekuur. Heeft u al een afspraak staan geef dat dan vroegtijdig door aan de praktijk dat u een of meerdere losse bracket’s heeft.


Er is een elastiek los geschoten

Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak!


Hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen, als ik een beugel krijg?

De tanden moeten bij het dragen van een beugel bij voorkeur 3 keer per dag worden gepoetst. Wanneer je een beugel hebt is het poetsen lastiger en zal het dus meer aandacht verdienen dan normaal. Wil je meer informatie over hoe je je tanden moet poetsen? Kijk dan op onze Poetspagina.


Er is een band om een kies los

Als je een buitenbeugel eraan vast moet maken: De buitenbeugel niet meer dragen. Doe er evt. een beetje was op en bel voor een afspraak.