Vergoedingen

Een orthodontische behandeling wordt veelal (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering die door de zorgverzekeraars worden aangeboden.  Hierbij verschillen vaak niet alleen de vergoedingen heel sterk, maar ook de voorwaarden.  Het is dus zeer raadzaam niet alleen naar de vergoedingen te kijken, maar minstens zo kritische ook de voorwaarden goed te lezen. Daar deze verschillend zijn bij elke zorgverzekeraar, kan het dus lonen om niet alleen zorgvuldig de zorgverzekeraars te vergelijken, maar ook de pakketten/ voorwaarden die de zorgverzekeraars aanbieden goed te vergelijken. De kosten zijn afhankelijk van de keuzes die uit het brede pakket van mogelijkheden worden gemaakt, bijvoorbeeld van het type beugel (er zijn uitneembare, gedeeltelijk vaste en volledig vaste beugels), van het behandelingsverloop en het aantal behandelingen. Ook de wijze waarop je verzekerd bent, bepaalt in hoeverre je zelf de behandelkosten moet betalen. Een globale indicatie voor een gemiddelde orthodontische behandeling is: ongeveer tussen de 2000 en 3000 euro. Bij eenvoudige behandelingen kunnen de kosten ook lager uitvallen. Deze totaalbedragen brengt de orthodontist niet in één keer in rekening. Uiteraard geven wij je adviezen en begeleiden wij je bij het maken van de juiste keuzes.

Om je inzicht te geven in de verschillende aanvullende polissen van de zorgverzekeraars treft je een overzicht aan van de vergoedingen die de zorgverzekeraars hebben opgenomen in hun polissen.

Deze informatie is afkomstig van de website van de Vereniging van Orthodontisten (VvO)

 

overstappen-logo

Op Overstappen.nl staan twee uitgebreide pagina’s over orthodontie, tot en vanaf 18 jaar, continu up-to-date met een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar.

Tot 18 jaar

Vanaf 18 jaar

 

Tandartsverzekering.nl is een actuele vergelijkingsite die je helpt bij het kiezen van de best passende tandartsverzekering en orthodontie vergoeding.